Skip to main content

De paardencoach aan het woord

✨🐴✨  “Wanneer mensen naar Horse Act komen voor een workshop of coachingsessie, weet ik al snel hoe de activiteiten zullen verlopen. Ik observeer de deelnemers en voel aan welke energie dominant aanwezig is. Dit merk ik aan de algemene houding, blik, woordkeuze, uitstraling, manier van bewegen, hoe iemand binnenkomt en gaat zitten, enzovoort. Onze non-verbale communicatie liegt nooit en niet-authentieke mensen vallen daardoor makkelijk door de mand. Als coach ben ik hierop getraind, maar ik sta nog steeds verwonderd te kijken hoe de energieën van mens en paard tijdens de sessie gaan versterken, botsen of juist neutraliseren.

We werken met meer dan tien verschillende paarden, die allemaal een eigen karakter, leeftijd en achtergrond hebben. Het blijft fascinerend om de energetische wisselwerking te aanschouwen die zich steevast laat zien. De meeste sessies laat ik de coachee kiezen met welk paard we aan de slag gaan, maar soms kies ik bewust voor een minder harmonieuze combinatie van mens en paard, gewoon omdat de coachee klaar is om een nieuwe stap te zetten in het proces. Ik houd daarbij ook rekening met omgevingsfactoren, want die hebben een grote invloed op hoe de sessie zal verlopen.

Ik herinner me een vrouw met een uitgesproken Yin-energie. Toen ik haar vroeg onze lieve en drachtige merrie Feliz zonder aan te raken rond de paddock te leiden, glunderde ze van verrukking. Dat ging haar makkelijk af en Feliz volgde haar alsof ze elkaar al jaren kenden. Maar toen ik haar vroeg om Feliz in een drafje op de hoefslag te laten lopen door haar zonder aanraking te drijven, begon ze te wenen. Ze blokkeerde helemaal en zei dat ze dit lieve zwangere paard onmogelijk zo kon behandelen. Het paard leiden deed ze met zoveel zachtheid en liefde, maar de gedachte om haar te drijven vond ze ondraaglijk.

Dit moment herinnerde me aan de kracht van het werken met paarden en mensen. De sessie onthulde iets diepers in haarzelf - een grens, een blokkade die ze misschien in haar dagelijkse leven ook tegenkwam. Het gaf ons de kans om dit te onderzoeken, te begrijpen en uiteindelijk te overwinnen.

De energetische wisselwerking tussen mens en paard is een wonderlijk fenomeen. Het vraagt van ons om aanwezig en authentiek te zijn en te luisteren naar de subtiele signalen van het paard en onze eigen emoties. Het werken met paarden bij Horse Act blijft een bron van verwondering en het is een eer om getuige te zijn van de transformaties die zich in deze stille interacties ontvouwen.” 😇

✨ Ook eens proeven van Horse Act ? www.horse-act.be

🐴 Op de foto: Onze lieve drachtige merrie Dance en haar grote vriend Umbro van ’t Rommersum.

Blijf op de hoogte en ontvang onze Horse Act Newsletter

Logo 't Hof van Rommersum

Adres Locatie
Hof van 't Rommersum
Kruisveldstraat 2
3440 Zoutleeuw

Contact us
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473/45.60.81

Follow us