Skip to main content

Arbuscolo sano

🌳 De magische kracht van het Rommersum  🌳✨

Hof van 't Rommersum, onze stiltehoeve, is gelegen in het pittoreske gehuchtje Helen, deel van Helen-Bos en een deelgemeente van Zoutleeuw. Hier, te midden van de rustgevende natuur, bevindt zich een magische plaats waar mensen en paarden in alle sereniteit zichzelf kunnen zijn, kunnen rusten, leren en overnachten. De grond noemde historisch Rommersum, vandaar onze naam.

🌱 Helen-Bos heeft zijn naam te danken aan de helende kracht van de struiken die ooit op deze grond groeiden. Vroeger waren er geen bossen in Helen, die plaats werd Bos genoemd. In Helen stonden enkel struiken. Maar de struiken die hier groeiden, hadden een erg geneeskrachtige werking en zo ontstond de naam Helen (wat 'genezen' betekent).

✨ In onze stiltehoeve hebben we er een nieuwe inwoner bij: een piepjong eikje. Hij is nog heel klein maar wordt groot en sterk, de machtigste boom die er is. De eik staat symbool voor levenskracht, wijsheid en veiligheid. Het is precies wat mensen en paarden hier samenbrengt.

Quercus robur is de Latijnse naam van het eikje, maar wanneer er variëteiten van zijn, komt er een achternaam bij. Wij gaven dit nieuwe leven een extra naam: arbusculo sano.  'Arbusculo' betekent struik in het Latijn en ‘sano’ gezond en zo verwijst zijn naam naar ons rijke verleden van geneeskrachtige planten, een magie die nog steeds voelbaar op ons landgoed.

Een plek om te Helen

🐴✨ Bij Hof van 't Rommersum voelen we dagelijks de kracht die uitgaat van deze plaats. Zowel paarden als mensen genezen hier van mentale pijn. 'Mens sana in corpore sano' of een gezonde geest in een gezond lichaam.  Deze filosofie weerspiegelt zich in al onze activiteiten, van paardenpension en paardencoaching tot hoevetoerisme en retreats. Onze gasten ervaren hier de stille rust en intense schoonheid die bijdragen aan een diep gevoel van welzijn en heling.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. 🌳✨

Blijf op de hoogte en ontvang onze Horse Act Newsletter

Logo 't Hof van Rommersum

Adres Locatie
Hof van 't Rommersum
Kruisveldstraat 2
3440 Zoutleeuw

Contact us
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473/45.60.81

Follow us