Skip to main content

Mededogen

Mensen kunnen veel leren van paarden, maar met stip vooraan staat ongetwijfeld 'Mededogen'.

In ons werk met paarden draait alles om het cultiveren van een evenwichtige en respectvolle relatie, gebaseerd op diepgaande communicatie en wederzijds begrip. Enkele essentiële aspecten staan daarbij centraal. Het zijn de bouwstenen van een harmonieuze band tussen mens-paard, maar ook mens-mens:

1. Compassie en Empathie - Wij benaderen paarden altijd met een diepgaand medeleven, waarbij we prioriteit geven aan hun welzijn en autonomie. Deze filosofie leert ons niet alleen om vriendelijker en begripvoller te zijn naar paarden toe, maar stimuleert ook een groter gevoel van empathie dat zich uitstrekt tot al onze interacties met levende wezens. 

2. Verbeterde Communicatie en Verbinding - Door op een empathische manier met paarden om te gaan, bouwen we effectieve communicatie en diepere verbindingen op. Door gebruik te maken van minimale hulpen die geen pijn of angst genereren, creëren we een omgeving van wederzijds begrip en vertrouwen, waarbij we kunnen communiceren via subtiele signalen en gedeelde ervaringen. Paarden (net als teamleden) tonen zich trots op hun prestaties wanneer ze op een verbindende manier buiten hun comfortzone worden begeleid.

3. Essentiële Zorgen voor Algemeen Welzijn - Het bieden van essentiële zorg aan paarden is van cruciaal belang voor hun fysieke maar ook hun emotionele welzijn. Door ons te concentreren op algemeen welzijn (lichamelijk en mentaal) kunnen we ervoor zorgen dat paarden een bevredigend leven leiden, vrij van onnodige lasten die het emotioneel welzijn onderuit halen.

4. Verlichting - We streven ernaar om onnodige interventies in het leven van paarden tot een minimum te beperken, wat betekent dat we een aantal vooroordelen in vraag moeten durven stellen. Deze aanpak leidt tot zelfreflectie en persoonlijke groei, en bevordert een groter bewustzijn van onze impact op de wereld om ons heen.

5. Mindfulness en Aanwezigheid - Een medelevende omgang met paarden vereist aanwezigheid en opmerkzaamheid, wat leidt tot een diepere verbinding en een groter bewustzijn van hun behoeften en verlangens. 

6. Persoonlijke Groei en Emotionele Intelligentie - Werken met paarden biedt opmerkelijke mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Door empathie, geduld en begrip te cultiveren, vergroten we onze emotionele intelligentie en verrijken we onze relaties met anderen.

Door deze 6 principes te volgen, streven we naar een diepgaande en respectvolle relatie tussen mens en paard, die ons in staat stelt om samen te groeien en te leren. Benieuwd naar hoe we dit in de praktijk brengen?

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over ons aanbod voor teams en individuen: https://www.horse-act.be/nl/ons-aanbod/overzicht

#horseact #paardenwijsheid #verbinding #evenwicht

🐴♥️🐴

Blijf op de hoogte en ontvang onze Horse Act Newsletter

Logo 't Hof van Rommersum

Adres Locatie
Hof van 't Rommersum
Kruisveldstraat 2
3440 Zoutleeuw

Contact us
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473/45.60.81

Follow us