Skip to main content

HALT - Horse Act Learning & Training

Om organisaties en individuen te ondersteunen in hun leerproces, ontwikkelde Horse Act een unieke leermethode: HALT.  HALT vertrekt vanuit volgende 4 principes van effectief leren:

  • Aandacht | Daar zorgen de paarden als geen ander voor. Ze geven ons ervaringen in het Hier en Nu die we nooit meer vergeten.
  • Ruimte | Leren kost de tijd, iedereen heeft een eigen ritme. Ons systeem heeft processing time nodig om nieuwe inzichten te kunnen integreren.
  • Verankering | Mentale leermomenten worden afgewisseld met ervaringsmomenten met de paarden. Voelen is nodig om nieuwe inzichten voorgoed vast te zetten in ons systeem. Kennis wordt ‘weten’.
  • Commitment | Persoonlijke groei en bewustwording vereisen dat al onze zintuiglijke poorten open gaan. Leerprocessen komen enkel op gang op basis van onze eigen wil.

Levenlang leren van paarden

Ons leermodel vertrekt vanuit de horse-man-relationship, de verbindende interactie tussen mens en paard. Het is een relatie gebaseerd op vertrouwen, waarin geen ruimte is voor dominantie en angst.

De fundamenten van deze filosofie zijn: Respect en Vertrouwen, de bouwstenen van Leiderschap bij paarden. De kudde is een eeuwenoud en authentiek systeem, gevormd door evolutie, dat haarfijn werkt. Het is de essentie van de paardentaal. Respect zorgt ervoor dat we de grenzen van anderen niet overschrijden. Vertrouwen zorgt ervoor dat we zelf uit onze comfortzone durven komen en onze kwetsbaarheid laten zien. En die dynamieken zijn precies hetzelfde bij mensen binnen hun verschillende ‘systemen’.  Paarden zijn hierbij onze leermeesters. 

HALT is een proces 

Het NLP College legt ons de (neuro)logische niveaus van Bateson en Dilts uit. Deze tonen ons op een eenvoudige manier hoe het HALT traject eruit ziet voor bedrijven, teams of individuen.

De logische niveaus zijn: omgeving, gedrag, capaciteiten, overtuigingen, waarden, identiteit en missie. Deze niveaus geven verschillende graden aan van waaruit we kunnen denken, voelen, weten en spreken.  De onderste niveaus bevatten concrete zaken en gedachten.  De hogere niveaus zijn complexer, abstracter en zorgen voor inzichten en oplossingen.  HALT volgt de logische niveaus van Bateson en Dilts, van laag naar hoog:

  1. Omgeving  =>  Gedrag  => Vaardigheden 
    We starten bij het niveau van de context, de concrete zaken die je kunt waarnemen. Één niveau hoger vinden we gedrag. Dit is het enige niveau dat meetbaar is en, samen met het omgevingsniveau, is het het enige niveau dat zichtbaar is.   Vervolgens komen we op het niveau van de talenten, kwaliteiten en emoties. Hier raken we een persoon op een dieper niveau.  Verkenning van onze mogelijkheden, beperkingen en vaardigheden zitten vervat in ons ebook  => De Stille Taal, wat mensen van paarden kunnen leren over Leiderschap, Authenticiteit en energiemanagement.
  1. Overtuigingen en Waarden: 
    Een stapje verder komen we op het niveau waar echte veranderingen plaatsvinden.  Overtuigingen en waarden zijn namelijk onze drijfveren en leveren ons energie om in beweging te komen.  Als je op dit niveau aan het werk bent, dan ben je aan het motiveren.  Bekrachtiging, toestemming en motivatie verschaffen ons een antwoord op de vraag: Waarom?  Horse Act schreef het ebook  => Paardenkracht, wat mensen van paarden kunnen leren over energiebeheersing en optimalisatie.
  1. Identiteit
    Het identiteitsniveau is één van de krachtigste domeinen om mensen ergens toe te bewegen. Op identiteitsniveau werken is inspirerend. Wanneer we dieper gaan kijken op dit niveau, ervaren we dat ware identiteit tevoorschijn komt, wanneer woorden ophouden, voorbij het zelf-concept ophoudt. Stilte kan hierbij helpen. Wanneer je woorden aan een Identeit geeft, wordt het weer een overtuiging. Daarover gaat ons nieuwe ebook  => Identiteit, wat mensen van paarden kunnen leren over Vrijheid en Verdraagzaamheid.
  2. Missie
    Hier zijn we aangekomen bij het hoogste neurologisch niveau: Missie - Connectie - Ziel. Wie op dit niveau werkt, is een ‘awakener’. Hier ga je ontdekken wat een persoon bijdraagt aan de wereld. Want het universum is zoveel groter dan onze individuele identiteit. Iedereen maakt er deel van uit en tegelijkertijd zijn we allemaal een afspiegeling van dit groter geheel.

HALT betekent dan ook:  STILSTAAN

De HALT methodiek voorziet altijd voldoende leer- en verankeringsmomenten met de paarden. Alle workshops en events gaan door in stiltehoeve Hof van ’t Rommersum. Want HALT betekent ook effectief tot stilstand komen. De paarden helpen ons hierbij en trekken onze aandacht 100% naar het Hier en Nu, de enige plaats waar er echte stilte kan zijn.

        “HORSES GIVE US A COMPLETELY DIFFERENT VIEW ON LEADERSHIP. THEY SHOW US A FORM THAT IS CONNECTING AND COMPASSIONATE. WE CALL IT UNIVERSAL.” - Horse Act

Blijf op de hoogte en ontvang onze Horse Act Newsletter

Logo 't Hof van Rommersum

Adres Locatie
Hof van 't Rommersum
Kruisveldstraat 2
3440 Zoutleeuw

Contact us
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473/45.60.81

Follow us