Skip to main content

Uitstraling

‘Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn’, schrijft Marianne Williamson in haar boek Return to Love.  ‘Onze diepste angst is dat we diep vanbinnen heel erg veel kracht hebben. Het is ons sterke Licht, niet onze Schaduw, dat ons het meest beangstigt.

Als kinderen worden we al belast met overmatige verantwoordelijkheid om het ‘juiste’ te doen en onze ‘gevoelige’ kanten te onderdrukken. We leren dat bepaald gedrag resulteert in negatieve consequenties en dat kwetsbaarheid onzichtbaar maken vaak een veilige optie was. We leren onze ziel en gevoeligheid op te offeren om conflict te vermijden en goedkeuring weg te dragen.

Jezelf klein maken brengt geen verlichting, enkel verzwaring van het Leven. Het zorgt er bovendien voor dat andere mensen zich bij jou in de buurt ‘bezwaard’ voelen.  Het gebeurt niet opzettelijk en het maakt deel uit van een houding die we hebben ontwikkeld als reactie op bepaalde levenservaringen: ergens onderweg werden we gedemoraliseerd.

Het lijkt een beetje op paardrijden met te strakke teugels waarbij het paard bovendien een erg zware kar meetrekt. En karrevracht vol verwachtingen van de omgeving. En wat doet het paard onder invloed van het zweepje? Inderdaad, toch maar doorploeteren.

Maar ook hier kunnen wij leren van paarden want zij zijn niet alleen onze spiegels (zij voelen die ‘bezwaring’ haarfijn aan en geven direct feedback), zij kunnen ons ook helen. Paarden verstaan niet wat we zeggen maar lezen onze lichaamstaal en de energie die we uitstralen. Wanneer we gebukt gaan onder zo’n zware onbewuste last en vastzitten in oude beperkende denkpatronen, vervaagt onze uitstraling en seinen we incongruente signalen uit. Lichaam en geest zeggen verschillende dingen. Want net zoals het paard dit doet, communiceert ons lichaam over de te zware vracht die we meetrekken, ons geploeter en onze verwardheid, lang voor het hoofd het in de gaten heeft.

Hoe helpen paarden ons tijdens coaching: Een paard (dat gegeten heeft en in rust is) zoekt contact met wie luistert naar zijn lichaam, wie “gecentreerd” is, wie zichzelf is… en loopt weg van wie helemaal in zijn hoofd zit. Het gaat er dus niet om dat we moeten letten op onze uitstraling, maar dat we naar binnen leren kijken. Echt kijken. Zo lossen we interne blokkades op, kan onze energie weer stromen, komen we in onze kracht en komen hoofd en lichaam op één lijn te staan. 

Paarden helpen ons doorheen zo’n traject. Ze beschikken over een subtiel intuïtief weten, een energetisch leesoog waar wij mensen enkel kunnen van dromen. Paarden zijn onze leraars en genezers. Of zoals sommigen zeggen: zij beschikken over een spirituele wijsheid die zo diep gaat dat ze niet in woorden uit te drukken valt.

horselovers @ Hof van ‘t Rommersum

Blijf op de hoogte en ontvang onze Horse Act Newsletter

Logo 't Hof van Rommersum

Adres Locatie
Hof van 't Rommersum
Kruisveldstraat 2
3440 Zoutleeuw

Contact us
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473/45.60.81

Follow us